Anadolu Güzel Sanatlarda Resim Sergilerinde
ÜNİVERSİTELERİN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİ İÇİN KARAKALEM KURSLARI
(GSF Özel Yetenek – Çizim Sınavları İçin)
– Karakalem Desen, imgesel, Obje, Perspektif, Anatomi, Portre Çizimi, Tablo Hayvan Çizimi
Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde, üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri için karakalem dersleri verilmektedir. Kursiyerlerimiz özel yetenek sınavlarına hazırlanarak iç mimarlık, animasyon, endüstri ürünleri tasarımı, resim-iş öğretmenliği vb. yaklaşık 25 seçenekten, istedikleri bölümlerin çizim sınavlarına girerek bu fakültelere yerleşmektedir. .
Karakalem derslerinde desen ve imgesel çizimlerini geliştirmeye yönelik perspektif, anatomi, portre, obje, natürmort, dokular, boya teknikleri, ışık-gölge vb. konularda teknik çizim dersleri verilmektedir. Amaç sınavlarda kursiyerlerin karşısına soyut somut kavramları içeren her hangi bir soru çıktığında gördüklerini ve düşündüklerini çizebilmelerine yöneliktir.
Yeni kayıt olan her kursiyerin çizimde sıfır altyapı sahip olduğu varsayılır. Kursiyer zaten çizmeye başlayınca seviyesi de yavaş yavaş ortaya çıkar. Öğretmenler derste her kursiyeri kendi seviyesine göre yönlendirir. Öğretmenlerimizin ortak fikri şudur; resim yapabilmek için yetenek %1, istek ve istikrar ise %99 önemlidir. Resim yapmayı seven kişi zaten bunun için çaba harcadıkça kendisini geliştirip başarılı olmaktadır.
Özel yetenek sınavlarına girebilmek için herhangi bir liseden mezun olmak veya 12 sınıf öğrencisi olmak gerekmektedir. Alan bölüm önemli değildir. Okulun örgün veya açık öğretim olması da önemli değildir. Yaş sınırı yoktur. YGS Sınavında girmek istediği fakültenin baraj puanını aşmışsa herkesin özel yetenek sınavlarına girmeye hakkı vardır.
Özel yetenek sınavlarına girmek, puan türleri ile tercih yapmaya engel değildir. Hatta her iki olasılığı da değerlendirmek, bireyin üniversiteye girme şansını arttıracaktır. Hem yetenek sınavlarında hem de puanlarla başarılı olup bir fakülteye girmeye hak kazanılırsa birey içlerinden birini seçerek kaydınızı o bölüme yaptırabilir.
Bazı kursiyerler henüz 9-10-11. sınıflarda da ders almaya başlarlar. Böylece en iyi üniversitelerde okuma şanslarını arttırmaya yönelik altyapı oluştururlar. Pek çok üniversite mezunu kursiyerimiz özel yetenek sınavlarına hazırlanıp 2. Üniversitelerini okuyarak mutlu olacakları bir meslekleri olsun istiyorlar. Bazı kursiyerlerin ise hedefinde özel yetenek sınavı yoktur fakat hobi olarak ilgilense de resim sanatını en doğru şekilde icra etmek için bu gruplarla karakalem derslerine girerler.
Karakalem Dersleri İçin Gerekli Araç-Gereçler;
1) 50X70 cm Resim Kâğıdı
2) 50 cm.’lik Plastik Cetvel
3) 50X70 cm Ebadında Duralet
4) Maket Bıçağı- – Kıskaç
5) Silgi-Kalem Silgi-Hamur Silgi
6) HB-B-2B-4B-H-2H-4H- Kalemler
7) 50×70 cm Resim Dosyası -(siyah fermuarlı resim dosyası veya bazuka proje çantası)
8) A4 Ebadında Çizgisiz Eskiz Defteri
9) Füzen Kalem (8B veya 6B olabilir)
Adanada Güzel Sanatlar Sergisi, Adanada ki Yağlıboya Resim Sergisini Yapan Ofisler, Adanada Yağlı Boya Sergileri, Adanadaki Açılan Heykel Sergileri